به‌‌مناسبت سالروز درگذشت استاد عبدالباسط، سراغ قاریان خارجی رفتیم که روزگاری با صوت و لحن‌‌شان خاطرات فراوانی داشتیم
نسل‌‌های قبل در تمام سال به‌‌خصوص ماه‌‌مبارک رمضان پای برنامه‌‌های قرآنی تلویزیون و تلاوت‌‌های مجلسی رادیو می‌‌نشستند تا تلاوت امثال عبدالباسط و غلوش را گوش کنند و اگر فرصتی سر صف مدرسه یا جلسه قرآن خانوادگی پیش آمد، بتوانند به‌‌روش بزرگان قرآن را تلاوت کنند. برای آن نسل‌‌ها در روزهای خاطره انگیز دهه60 و اوایل دهه70 ، توجه به تلاوت استادان فقط محدود به تلویزیون و رادیو نمی‌‌شد و با همان امکانات محدود با کاست‌‌هایی که خیلی وقت‌‌ها گیر می‌‌کرد با کلام خدا از طریق صوت و لحن قاریان ممتاز ارتباط برقرار می‌‌کردند. در این پرونده به مناسبت سالروز درگذشت یکی از بهترین و خاطره‌‌انگیزترین قاریان بین‌‌المللی که در کشورمان هم شناخته شده و محبوب بود یعنی عبدالباسط، یادی کردیم از چند قاری شناخته شده خارجی که در روزگار قدیم با صوت و لحن‌‌شان عجین بودیم. البته در کشورمان هم قاریان تراز اولی داریم ولی در این پرونده فقط به خارجی ها اشاره خواهد شد.
عبدالباسط  قاری مبلغ اسلام
فیلم | تلاوت کمیاب سوره قدر از عبدالباسط

این قاری برجسته جزو چهار حافظ بزرگ قرآن در مصر به‌شمار می‌رود. عبدالباسط محمد عبدالصمد سلیم داود را به جرئت می‌توان محبوب‌ترین و مشهورترین قاری جهان اسلام در تمام ادوار فعالیت و حتی پس از مرگش دانست. این قاری بزرگ مصری متولد سال 1927 بوده و او را در کنار منشاوی، خلیل حصری و مصطفی اسماعیل به عنوان چهار عضو تاثیرگذار در تلاوت و ترتیل قرآن دوره معاصر می‌شناسند. صوت و لحنی زیبا و دلنشین به همراه نفسی ممتد و بدون وقفه در قرائت، نام او را به سرعت بر سر زبان‌ها انداخت. عبدالباسط در حالی که ۲۳ سال داشت، در محفلی از یکی از بزرگان اجازه خواست تا قرآن تلاوت کند و به او ۱۰ دقیقه وقت دادند. او چنان شوری در این محفل به پا کرد که تلاوتش حدود یک ساعت و نیم ادامه یافت. در سال ۱۹۵۱ عبدالباسط مجوز تلاوت قرآن کریم در رادیو مصر را به دست آورد و جالب آن که پس از پخش تلاوت‌هایش از رادیو، فروش این وسیله در کشور مصر چند برابر شد. مرحوم عبدالباسط در خاطراتش می‌گوید: در یکی از سفر‌ها به آمریکا در لس‌آنجلس شش نفر پس از شنیدن تلاوت من به تحقیق درباره اسلام پرداختند و مسلمان شدند. دو سفر هم به اوگاندا داشتم که در یکی از سفر‌ها ۷۲ نفر و در دیگری ۲۰ نفر پس از شنیدن صدای من مسلمان شدند. در این سفر خانمی که گوینده تلویزیون بود، پس از تلاوت خواست دست من را ببوسد که مانع شدم و از آن‌ها خواستم شرایط را برای حضور وی در سفر حج مهیا کنند. این خانم گوینده، به اسلام گروید و من هم نام آمنه را برای او انتخاب کردم.» از شاهکارهای تلاوت استاد عبدالباسط از آیات ۱۸ تا آخر سوره مبارکه ، سوره تکویر و آیه ۲۷ تا آخر سوره فجر یعنی بخش لو انزلنا هذا القرآن علی جبل.» و سوره حمد است که سال‌ها زینت‌بخش تیتراژ آغازین برنامه هفتگی درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی است. استاد عبدالباسط در سال 1988 دیده از جهان فرو بست.

خلیل حصری    صاحب نخستین نوارکاست قرآن

تلاوت های خلیل الحصری — پایگاه دانلود مذهبی و فرهنگی زهرامدیا

محمودخلیل الحصری در سال 1917 درمصر متولد شد و به دلیل

ادامه مطلب

صوت‌‌های ملکوتی و خاطره‌‌انگیز

تلاوت ,قرآن ,عبدالباسط ,سال ,قاری ,پس ,پس از ,در این ,یکی از ,صوت و ,که در
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها